Apli

Empresa

APLI PAPER S.A.U.

Sector

Arts gràfiques

Fundada

1932

Pàgina web

apli.com

Cas èxit APLI

L’empresa:

APLI és una empresa amb més de 85 anys d’experiència, líder en la fabricació d’etiquetes autoadhesives i altres articles de papereria. La seva estratègia corporativa, suportada en els pilars de la qualitat, la innovació, el servei i el compromís amb les persones i el medi ambient, l’ha projectat a estar presents en més de 80 països, amb 5 centres productius i 6 filials pròpies.

Situació:

La relació entre APLI i CANON VALLÈS es va iniciar fa més de 12 anys, amb l’encàrrec del manteniment de les copiadores CANON. Durant anys APLI va mantenir i va fer créixer una infraestructura d’impressió que constava de moltes impressores personals de marques diferents. El 2014 es va decidir revisar i racionalitzar el sistema d’impressió, l’objectiu era clar: estalviar costos, evitar treball intern d’informàtica, reduir les incidències que afectaven a tota l’empresa i alhora guanyar en prestacions d’impressió. La solució havia de passar clarament per unificar marca i reduir el nombre d’impressores.

Reptes

  • Diversitat de proveïdors, marques i models
  • Elevat nombre d’impressores personals distribuïdes per tota l’empresa
  • Temps de dedicació del departament d’Informàtica al manteniment dels equips i a la programació de formularis i etiquetes en l’ ERP per a adaptar-se a un parc tan variat
  • Temps del departament de Compres dedicat als consumibles
  • Incidències constants i per tant inactivitat
  • Alts costos de manteniment

Solució aplicada:

Cada empresa és diferent, i dedicar temps a conèixer cada negoci i els requisits de TI és crucial per a oferir els serveis integrals d’impressió. Per això, el procés seguit a Apli, va ser començar amb una auditoria d’impressió. En primer lloc es va recollir tota la informació referent al nombre d’usuaris, volums d’impressió i prestacions i requeriments tècnics a partir de la qual es va dissenyar una solució a mida que constava entre equips multifunció i impressores, de més de 20 dispositius Canon.

La solució de Canon Vallès va aportar una reducció dels costos de manteniment, així com una gestió molt més àgil de la flota d’equips d’impressió. El servei e-Maintenance permet que la gestió de consumibles i de servei tècnic es faci de manera remota i automàtica, permetent al departament de TI concentrar-se en tasques productives.

Reducció costos manteniment

Reducció nombre d’equips

Reducció temps dedicat a la gestió de la flota d’impressores

Gestió de consumibles pel departament de compres

Reducció incidències

Millora temps operatiu

Facilitat ús

Gestió remota consumibles

Valoració del responsable TIC

“El resultat del projecte va superar les nostres expectatives, la reducció de costos en maquinària i consumibles va ser molt significativa i l’estalvi en temps del personal de tota l’empresa enorme. Es van reduir radicalment les incidències i aturades en llocs molt importants de la cadena de subministrament. Com davant qualsevol canvi, temíem la resposta dels usuaris en passar a compartir impressores multifunció departamentals, no obstant això no va haver-hi reticència perquè els equips oferien una qualitat i rapidesa d’impressió, una facilitat d’ús i una sèrie d’avantatges, com la bústia i el codi personal, que tots van valorar molt positivament. Hem estès el model a les nostres filials FABRISA a Zamudio i MIQUEL RIUS a Parets del Vallès. Enguany hem renovat equips i contracte. La professionalitat i amabilitat del personal de CANON VALLÈS han estat la clau de la nostra confiança”.