Teletreball: com millorar el rendiment de l’equip i alhora mantenir la seguretat de les dades

cómo mejorar el rendimiento y seguridad del teletrabajo

El teletreball era una modalitat incipient de prestació de serveis al nostre país fins que ens vam veure immersos en la pandèmia actual. A partir del mes de març de l’any passat, va sorgir la necessitat de treballar de manera remota a causa del confinament i per a evitar la propagació del virus.

Moltes empreses han incorporat el teletreball com una manera de mantenir l’activitat malgrat les circumstàncies i de les restriccions de mobilitat, la qual cosa proporciona importants beneficis a empleats i organitzacions.

D’una banda, els treballadors en remot obtenen major flexibilitat i una millora en la conciliació de la vida familiar i laboral. D’altra banda, les empreses aconsegueixen estalviar costos en les instal·lacions, reduir l’absentisme i retenir talent.

Malgrat els evidents beneficis del teletreball, existeixen dos objectius que les empreses han de tenir al cap: el rendiment dels treballadors a distància i la seguretat de les dades.

Claus per a millorar el rendiment i la seguretat en el treball a distància

Els elements necessaris perquè el rendiment no es vegi afectat i perquè la seguretat de les dades no es vegi compromesa depenen en gran manera de l’empresa.

Per aconseguir aquests objectius, les organitzacions han de proporcionar les eines que permetin:

 • Habilitar connexions que facilitin als usuaris desenvolupar les seves funcions des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.
 • Proporcionar una experiència de l’usuari amb la mateixa qualitat que en l’oficina perquè no es vegi afectada la velocitat o el rendiment.
 • Disposar de tallafocs, antivirus i altres elements per a mantenir el control de la seguretat informàtica mitjançant monitoratge continu.
 • Habilitar una infraestructura adequada perquè els empleats puguin treballar des de casa monitorant la seva activitat.

La seguretat de les dades és responsabilitat de l’empresa, per la qual cosa ha de proporcionar les eines necessàries per a impedir la pèrdua o robatori d’informació.

Els elements essencials que no poden faltar en el teletreball són els següents:

 • Tallafocs amb connexions remotes encriptades (VPN)
 • Sistemes d’antivirus professionals actualitzats permanentment
 • Sistema de còpia de seguretat amb un pla de recuperació en cas de necessitat

Les solucions informàtiques que oferim garanteixen elevats nivells de seguretat, rendiment i optimització dels sistemes informàtics. En la nostra empresa et proporcionem:

 • Sistemes de gestió documental basats en el núvol perquè oblidis el paper i mai perdis les dades importants
 • Instal·lacions d’estructures de xarxes fiables i segures
 • Consultoria informàtica per a diagnosticar possibles vulnerabilitats en els teus sistemes informàtics
 • Manteniment informàtic professional per a garantir uns nivells òptims de seguretat i rendiment

Si desitges optimitzar el treball a distància i proporcionar un servei de qualitat per als teus empleats i clients, contacta amb nosaltres. Estudiarem el teu cas i et proposarem l’opció més rendible.