Què és una assegurança contra ciberatacs i per què contractar-la?

Què és una assegurança contra ciberatacs i per què contractar-lo?

Les assegurances de ciberriscs protegeixen de les conseqüències d’un atac a la informació. Les empreses poden cobrir danys propis, a més de la responsabilitat civil per violació de la privacitat dels seus clients o proveïdors.

Què és una assegurança contra ciberatacs?

Qualsevol empresa, sigui quina sigui la seva grandària i el seu sector, pot veure’s afectada per una bretxa de seguretat. Quan un virus informàtic s’introdueix en el seu sistema, els efectes poden ser desastrosos.

Aquesta és la raó per la qual una assegurança contra ciberatacs s’ha convertit en imprescindible per a les empreses. Les seves cobertures abasten tant els danys propis com els perjudicis econòmics causats a tercers.

Per què és important contractar una assegurança de ciberriscs?

Les assegurances de ciberseguretat protegeixen de les amenaces i les seves conseqüències. Cada companyia asseguradora pot oferir major o menor cobertura, però els avantatges són molt similars:

 • Cobreixen danys propis i a tercers
 • Ajuden a garantir la seguretat dels sistemes
 • Ofereixen serveis preventius per a minimitzar les possibilitats d’atacs
 • Proporcionen assessorament per a recuperar les dades
 • Assessoren sobre les obligacions del RGPD

L’impacte econòmic d’un ciberatac pot rondar els 50.000 euros en el cas d’una pime, per no parlar del desprestigi i de les conseqüències legals d’un incident de seguretat.

Tipus de cobertura de l’assegurança contra ciberatacs

Les cobertures de l’assegurança contra ciberatacs poden variar depenent de la modalitat contractada i de la companyia asseguradora. En general, qualsevol pòlissa d’aquestes característiques abasta:

 • Responsabilitat per violacions de dades
 • Responsabilitat per errors i omissions
 • Cobertura per extorsió cibernètica
 • Cobertura per interrupció del negoci

Amb les mesures de ciberseguretat i una assegurança de ciberriscs, les empreses estan més protegides davant d’amenaces.

Diferències entre ciberseguretat i seguretat informàtica

La seguretat informàtica i la ciberseguretat són dos camps diferents, però amb un objectiu comú: la protecció d’organitzacions, empreses públiques i particulars.

 • Seguretat informàtica. Se centra en la protecció de les dades davant d’accessos no autoritzats. La seva finalitat és emmagatzemar la informació de manera segura i controlar el seu ús indegut.
 • Ciberseguretat. Abasta la protecció de xarxes, dispositius i sistemes contra els ciberatacs. La seva funció és prevenir el robatori d’identitat, el frau i els delictes en línia mitjançant l’encriptació de les comunicacions i les dades.

Qui necessita una assegurança contra ciberatacs?

L’informe de Google titulat “Panorama actual de la ciberseguretat a Espanya” destaca que la immensa majoria del teixit empresarial espanyol no inverteix en ciberseguretat. Existeix la falsa creença que les pimes no són objectius dels hackers.

No obstant això, qualsevol organització, per molt petita que sigui, està exposada a un ciberatac. Així doncs, una assegurança de ciberriscs és necessari per a grans empreses, autònoms, pimes, administració pública i organitzacions sense ànim de lucre.

Prevenció de ciberatacs

El 2022, nou de cada deu organitzacions espanyoles van patir almenys un incident de ciberseguretat. A més de contractar una assegurança de ciberriscs, és fonamental prendre les següents precaucions:

 • Mesures de seguretat bàsiques, com un tallafocs i un antivirus sempre actualitzats.
 • Capacitació del personal en el risc d’unes certes accions i en la detecció d’intents de frau.
 • Monitoratge i resposta a incidents per a actuar amb rapidesa davant qualsevol atac a les dades.

¿La teva empresa té les mesures de ciberseguretat necessàries per a prevenir un atac informàtic? Consulta amb nosaltres per tal que valorem sense compromís quina és la millor solució.