Què és el manteniment informàtic d’una empresa?

El manteniment informàtic preventiu pot evitar molts maldecaps a l’empresa, alhora que manté els equips optimitzats.

La informàtica s’ha convertit en una part essencial de l’empresa. Pràcticament, és impossible trobar avui dia un negoci que no compti, almenys, amb un o diversos ordinadors.

En certa manera, depenem de la tecnologia. Una fallada en les xarxes, una avaria en un ordinador, el bloqueig d’un programa o un virus ens fan perdre valuoses hores de treball i, en el pitjor dels casos, posen en risc dades vitals de l’empresa.

El manteniment informàtic garanteix el correcte funcionament d’equips, xarxes i programes. Aquesta labor indispensable es pot cobrir contractant personal especialitzat.

No obstant això, en molts casos aquesta alternativa pot no ser rendible. Per aquest motiu, cada vegada més es recorre a la contractació d’empreses especialitzades en manteniment informàtic.

A Canon Vallès oferim plans flexibles i escalables amb els quals els equips i servidors del teu negoci estaran sempre a punt.

Tipus de manteniment informàtic: manteniment correctiu i manteniment preventiu

Les principals àrees que abasta el manteniment informàtic són tres: ordinadors, servidors i programari. Dins de cadascuna d’elles, podem parlar de manteniment preventiu i manteniment correctiu.

Vegem en què consisteix cadascun d’ells.

1. Manteniment d’ordinadors

Els ordinadors funcionen mitjançant dos elements complementaris: hardware i software. El maquinari és el conjunt de peces físiques com a disc dur, memòria RAM, processador o placa basi, entre altres. També comprèn impressores i altres perifèrics.

El servei de manteniment d’ordinadors verifica que els components físics funcionen correctament. Gràcies a les comprovacions periòdiques, els equips treballen amb el màxim rendiment, es prevenen avaries i s’allarga la vida útil dels ordinadors i perifèrics.

2. Manteniment de servidors

Els servidors són el cor de les empreses que tenen diversos equips connectats en xarxa. Una fallada en el servidor paralitza el treball de tota l’oficina i pot provocar pèrdua de dades.

El manteniment dels servidors consisteix a fer tasques d’administració, gestió i monitoratge per a garantir que la comunicació no es perdi en cap moment.

3. Manteniment de programari

El programari està format pel sistema operatiu, els programes i altres elements que converteixen un ordinador en una eina de treball.

Amb un bon manteniment preventiu la probabilitat que ocorri una incidència és molt de menor

Una part important del manteniment és l’actualització de les aplicacions i antivirus per a prevenir incompatibilitats, vulnerabilitats i problemes de seguretat. Per a un funcionament òptim del sistema, els equips han de treballar sempre amb les versions més recents de programari.

Les tasques anteriors, és a dir, la verificació del funcionament i l’actualització de programari es realitzen periòdicament com a part del manteniment preventiu. L’objectiu és optimitzar el funcionament per a evitar avaries, pèrdua de dades i repetició innecessària de treballs.

No obstant això, els equips i els seus components tenen una vida útil limitada. El manteniment correctiu entra en joc quan és necessari substituir una peça o quan els dispositius han de ser reemplaçats.

Amb un bon manteniment preventiu la probabilitat que hi hagi una incidència és molt menor. A més, en la majoria dels casos serà possible planificar la substitució d’equips sense interferir en el ritme de treball.

En definitiva, el manteniment informàtic és essencial perquè:

  • Els teus ordinadors duren més
  • La teva empresa està protegida enfront de virus i atacs informàtics
  • Les incidències se solucionen de manera àgil
  • Comptes amb personal qualificat a la teva disposició

Si vols conèixer els nostres plans de manteniment informàtic, contacta amb nosaltres. Dissenyarem un programa a la mesura de les necessitats de la teva empresa.