Protecció de dades i ciberseguretat en el núvol

Protecció de dades i ciberseguretat en el núvol

La digitalització es va implantant gradualment en totes les empreses. Els seus avantatges són inqüestionables, però no es poden deixar de costat els riscos de la informatització. Disposar d’eines per a millorar la ciberseguretat és essencial per a prevenir les nefastes conseqüències que un atac cibernètic pot tenir per a una companyia.

Què és la ciberseguretat en el núvol?

Els serveis en el núvol funcionen mitjançant connexions a Internet sempre actives, per la qual cosa s’ha de garantir que les dades es mantenen a resguard d’atacs cibernètics.

La ciberseguretat en el núvol és el conjunt de tecnologies, protocols i bones pràctiques que s’empren per a protegir els sistemes informàtics, aplicacions i dades.

Tipus d’atacs cibernètics en el núvol

Els ciberdelinqüents desenvolupen cada dia noves maneres de burlar els sistemes. Els principals tipus de ciberatacs als quals s’enfronten les empreses són els següents.

Atacs de força bruta

Consisteixen en intents de desxifrar contrasenyes usant eines que creen múltiples combinacions possibles fins a donar amb la clau.

Atacs de phishing

Són suplantacions d’identitat que solen arribar per correu electrònic o SMS i sol·liciten informació personal o bancària.

Atacs d’injecció SQL

La injecció SQL consisteix a executar uns certs comandos d’aquest llenguatge de programació per a llegir, modificar o eliminar bases de dades.

Atacs de denegació de servei (DoS)

El seu objectiu és sobrecarregar un sistema amb múltiples peticions d’accés per a impedir el funcionament de la plataforma.

Atacs de malware

Aquest virus s’introdueix en un dispositiu per a infectar i assumir el control d’ordinadors, sistemes informàtics, xarxes, mòbils, etc.

Com protegir les teves dades en el núvol?

La ciberseguretat a Espanya no gaudeix de bona salut. En 2022, ocupem el tercer lloc en el món en hackejos. Al mateix temps, la seguretat en el núvol és una prioritat per a les empreses, cada vegada més conscients de la seva importància.

Per a aconseguir un òptim nivell de protecció de dades en el núvol, convé tenir en compte els següents factors.

Elecció d’un proveïdor de serveis de núvol de confiança

És fonamental comprovar que el proveïdor disposa de sistemes de ciberseguretat actualitzats i robustos.

Contrasenya segura i autenticació de dos factors

Les contrasenyes han de ser fortes i diferents per a cada aplicació o plataforma. L’autenticació en dos factors afegeix un plus de seguretat.

Encriptació de dades en el núvol

El xifratge de dades en el núvol protegeix la informació continguda en els servidors i la forma d’accés a aquests.

Còpies de seguretat de dades

Les còpies de seguretat permeten recuperar les dades davant un hackeig una fallada. Per això, han de realitzar-se amb la periodicitat adequada per a cada empresa.

Control d’accés i firewall

Un firewall o tallafocs és un mecanisme de protecció que controla l’accés a la xarxa i estableix restriccions segons la política de seguretat.

Com triar el proveïdor de serveis de núvol adequat?

Per a triar proveïdor de serveis en el núvol convé analitzar factors com l’experiència, solidesa, fiabilitat, suport tècnic, ciberseguretat, rendiment i preu. És important que pugui garantir un nivell de servei (SLA) concorde a les teves necessitats.

Un altre aspecte rellevant és la facilitat d’implantació, gestió i configuració de les aplicacions. Sobretot, para esment a la compatibilitat de les API.

Finalment, la seva infraestructura de seguretat ha d’incloure procediments de control d’accés, administració d’identitats, còpies de seguretat i un pla de recuperació enfront d’incidents.

Quines són les solucions de ciberseguretat en el núvol disponibles en el mercat?

Les solucions de ciberseguretat en el núvol són nombroses. Encara que es pot contractar per separat, el més pràctic i rendible és que el proveïdor de serveis disposi d’una eina fiable.

En Cànon Vallès tenim acords amb els partners més prestigiosos del mercat. En concret, la protecció de dades en el núvol està garantida per Acronis, referent mundial per la seva tecnologia per a còpies de seguretat, recuperació, sincronització i accés segur.

Si desitges més informació sobre els nostres serveis de protecció de dades i seguretat en el núvol, no dubtis a contactar amb nosaltres.