Pissarra digital o monitor interactiu a l’aula: quina és la millor solució?

Les solucions multimèdia a les escoles, centres de formació, acadèmies i universitats doten al professorat d’eines tecnològiques que faciliten la seva labor enormement. Les pissarres i monitors interactius converteixen l’aprenentatge en un procés àgil, dinàmic i molt més participatiu.

Les aules digitals estan revolucionant el món de l’ensenyament gràcies a la possibilitat de projectar vídeos, navegar per Internet, utilitzar funcions tàctils i molt més.

Entre les possibilitats per a equipar les aules amb eines digitals, destaquen les pissarres digitals i els monitors interactius. Totes dues opcions permeten disposar d’una superfície tàctil de grans dimensions que ajuda els professors a motivar i estimular a l’alumnat.

Quina és la millor opció?

A continuació, t’expliquem quins aspectes has de tenir en compte a l’hora de triar entre pissarra o monitor interactiu.

Característiques de la pissarra digital

La pissarra digital funciona amb un projector, a diferència del monitor interactiu. El projector utilitza un llum la vida útil del qual oscil·la entre 3.000 i 8.000 hores, segons la seva configuració. Aquest factor és important perquè es tracta d’un consumible que caldrà substituir cada cert temps.

El llum produeix calor, per la qual cosa un altre element essencial de la pissarra digital és el ventilador, necessari per a refrigerar l’equip. La circulació contínua d’aire provoca que s’acumuli pols en el llum. Com a conseqüència, el projector va perdent lluminositat amb el pas del temps.

La millor solució per a veure amb claredat la projecció és apagar les llums i baixar les persianes. Això produeix importants contrastos de llum i ombra que poden resultar molestos per al docent, ja que pot veure’s enlluernat quan mira als alumnes.

La instal·lació de l’equip és més complexa que la del monitor interactiu. A més del projector, requereix altaveus, ordinador i pissarra, amb el seu corresponent cablejat i caixa de connexions.

Característiques del monitor interactiu

Un dels principals avantatges del monitor interactiu és que es tracta d’una eina compacta que integra tots els elements en un sol equip.

El propi monitor integra altaveus i un sistema operatiu basat en Android que li permet funcionar de manera autònoma sense necessitat de connectar-lo a cap ordinador. També permet integrar altres dispositius directament com un PC per a treballar amb sistema operatiu Windows, webcam o memòries USB.

Monitor Interactiu Traulux TLM 65" - 75” 4K

Com que es connecta sense fils a la xarxa Wi-Fi, no necessita caixa de connexions ni cablejat. Es pot connectar sense cables amb ordinadors i dispositius intel·ligents, com a telèfons i tauletes. Un altre aspecte que converteix al monitor interactiu en una solució òptima per a l’ensenyament és que integra un programari propi pensat per a l’àmbit educatiu. A més, és compatible amb un gran nombre d’aplicacions Android.

En tractar-se d’un monitor, la imatge no genera ombres. La seva lluminositat és més alta i constant, amb una vida útil d’unes 30.000 hores, fins a 10 vegades més que el llum d’un projector.

La seva pantalla amb resolució 4K proporciona una visió nítida de les imatges, tant de prop com des de lluny, i sense enlluernaments.

Les diferències entre una pissarra i un monitor interactiu són importants tant en durabilitat com en qualitat d’imatge i connectivitat.

Si necessites un equipament audiovisual pràctic i funcional, consulta amb nosaltres. T’assessorarem sobre la millor solució multimèdia per a les teves aules.