La tornada a l’oficina: com afrontar els nous reptes del treball híbrid amb les tecnologies de la informació

Afrontando los retos del teletrabajo

El mes de Setembre marca cada any l’inici del nou curs i la tornada a la rutina. Després de les vacances, les empreses comencen una nova etapa amb nous reptes i objectius per als mesos següents.

Aquest 2021, el retorn al treball no serà com sempre. No tots els empleats tornaran a l’oficina o, almenys, no ho faran el 100% de la seva jornada.

El treball en remot, l’alternativa definitiva per a moltes empreses

La pandèmia, el confinament i les mesures sanitàries han obligat les empreses a replantejar-se el concepte de lloc de treball. L’espai físic, la taula de treball i l’acompliment presencial com a única opció possible han donat pas a un nou concepte més obert i dinàmic.

El teletreball, forçós a l’inici de la pandèmia, ha fet que moltes empreses valorin la possibilitat d’implementar de manera definitiva un model híbrid de treball: molts empleats treballaran remotament, majoritàriament des de casa.

Les tecnologies de la informació ofereixen moltes solucions i eines imprescindibles perquè les empreses puguin disposar d’entorns de treball connectats, segurs i col·laboratius.

A Canon Vallès hem estat treballant des de l’inici de la pandèmia per a implementar les infraestructures necessàries perquè les empreses poguessin continuar desenvolupant la seva activitat de manera remota.

Aquestes eines han demostrat ser tot un èxit, la qual cosa ens serveix com una sòlida base per a continuar desenvolupant nous models que afavoreixin la tendència del treball en remot que, previsiblement, es mantindrà en moltes empreses.

Treball híbrid i productivitat: nous reptes

Un dels principals reptes als quals s’enfronten les empreses que aposten pel teletreball és garantir la productivitat i la seguretat. La solució consisteix a disposar d’eines perquè el rendiment dels treballadors a distància sigui el mateix que quan estan en l’oficina.

No n’hi ha prou amb tenir un ordinador potent i una bona connexió a Internet. La seguretat de les dades és vital i per a això no pot faltar tallafocs amb connexions remotes encriptades (VPN) i un sistema d’antivirus professional actualitzat permanentment.

No tot serà teletreball. Continuarà havent-hi més empleats presencials que a casa, per la qual cosa l’oficina tradicional no desapareixerà.

Els llocs de treball físics, no obstant això, han d’evolucionar per a convertir-se en espais dinàmics i col·laboratius des dels quals la informació circuli de manera fluida cap als llocs remots i viceversa.

Ciberseguretat en el punt de mira

A Canon Vallès treballem per a fer de les oficines espais cada vegada més connectats i també més segurs. Sales de reunions amb sistemes de videoconferència de qualitat, equips d’impressió multifunció segurs i productius i sistemes de gestió documental basats en el núvol són algunes de les eines que permeten impulsar la transformació digital de les empreses.

Els ciberatacs són una de les principals amenaces per a les empreses. L’objectiu dels ciberdelinqüents se centra cada vegada més en les pimes, ja que solen prestar menys atenció a aquest risc.

És fonamental prevenir un dels perills més importants per a les empreses amb solucions de seguretat a mesura. A més de disposar de protocols d’actuació, sistemes d’autenticació sofisticats, antivirus i firewalls potents, és imprescindible formar i informar els empleats sobre les diferents maneres de sofrir un ciberatac.

El primer pas per a tenir una empresa segura és comptar amb una xarxa informàtica estable, fiable i segura. Una consultoria informàtica és el procediment més complet que ens permet detectar vulnerabilitats i dissenyar una infraestructura a mesura de les necessitats de l’empresa. El manteniment informàtic professional garanteix uns nivells òptims de seguretat i rendiment de manera constant.

No sols els negocis estan en constant evolució. Els llocs de treball del futur, i del present, s’organitzen pensant en les persones més que en les oficines.

Si desitges optimitzar el treball, tant presencial com a distància, proporcionant un servei de qualitat per als teus empleats i clients, contacta amb nosaltres. Estudiarem el teu cas i et proposarem la solució més eficaç i rendible.