La importància de la impressió digital i el packaging

Impresión digital packaging

Cada vegada hi ha més impressió digital aplicada al packaging pel fet que és una de les principals eines amb les quals les empreses construeixen la seva identitat de marca. La seva importància en el punt de venda és enorme, ja que és el primer que veu el consumidor. L’envàs influeix en la presa de decisions amb la seva capacitat de comunicar i atreure al públic objectiu.

Segons els experts, la decisió de compra es basa sovint en les sensacions i emocions que transmet el packaging. Un disseny que compleix les expectatives del consumidor contribueix a crear una experiència de compra satisfactòria i, per tant, a millorar les xifres de vendes.

Impressió digital d’embalatge, un segment en auge

Tenint en compte el poder de captació del packaging, no resulta estrany que moltes marques inverteixin més en l’envàs que en el propi contingut.

En l’actualitat, el 40% de la producció d’impressions digitals global correspon a etiquetes i packaging. Les previsions de futur apunten a una taxa de creixement del 20% anual fins a 2024 en el mercat global d’impressió digital d’envasos i etiquetes.

Canon imagePRESS C8000/10000VP
Canon imagePRESS C8000/10000VP

La integració de les noves tecnologies en el procés de producció serveix per a fer un pas més enllà: aconseguir una impressió veritablement personalitzada amb canvis de disseny freqüents al mateix temps que s’optimitzen els costos.

La impressió digital de packaging permet fer tirades curtes, amb el que les marques es poden adaptar ràpidament a les exigències dels consumidors en un mercat tan canviant com l’actual.

Aquesta versatilitat fa que la impressió digital estigui generant nous valors i un gran creixement amb un risc i un cost mínims.

Avantatges de la impressió digital al packaging

Les tècniques digitals permeten la impressió sota demanda amb una enorme de reducció de costos i de residus. A més, s’obre la porta a la personalització del packaging, que s’adapta a un perfil cada vegada més heterogeni de consumidor.

La impressió sota demanda o en tirades curtes aporta grans beneficis al sector, a les marques i a la societat en general:

  • És més respectuosa amb el medi ambient, ja que s’evita el packaging no utilitzat
  •  Resulta més econòmica perquè es poden imprimir només les unitats necessàries
  • Permet realitzar canvis de disseny ràpids i sense acumular estoc innecessari
  • Redueix els temps d’espera per a portar els productes al punt de venda
  • Ajuda a estandarditzar les cadenes de subministrament
  • Permet la personalització dels envasos

En conclusió, la impressió digital de packaging genera noves oportunitats per als impressors i per a les marques. I, per si això fos poc, les implicacions ecològiques i econòmiques són totalment positives.

Vols conèixer els beneficis de la impressió digital de Canon? Posa’t en contacte amb nosaltres i un especialista t’assessorarà sense compromís.