La fi d’Internet Explorer

la fi d'Internet Explorer

El pròxim 15 de juny Internet Explorer desapareixerà oficialment de Windows 10, encara que realment ja són pocs els usuaris que fan ús d’aquest navegador. Windows 10 utilitza per defecte Microsoft Edge, el nou navegador de la marca basat en Chromium.

Chromium és el motor de cerca de codi obert desenvolupat per Google i que empren navegadors com Opera, Yandex, a més de Edge. Encara que la seva base és comuna, tots són navegadors diferents.

Auge i caiguda d’Internet Explorer

Internet Explorer va sorgir en 1994 com un complement per a Windows 95, però no va començar a integrar-se en el sistema operatiu fins a Windows 98.

La popularitat d’Internet Explorer va començar en 1996, amb el llançament de la versió 3, que ja oferia importants novetats. En tres anys van néixer dues noves versions del navegador, inclòs per defecte en Windows 98 SE i com a complement de Microsoft Office 2000.

En 2001, va veure la llum Internet Explorer 6 i cinc anys després, en 2006, es va llançar Internet Explorer 7. Aquestes versions van introduir millores com l’organització en pestanyes i la possibilitat de triar entre diversos cercadors.

Les mancances d’Internet Explorer provocaven que moltes pàgines web no es mostressin correctament en aquest navegador. L’arribada en 2009 de Firefox, amb novetats molt rellevants, va relegar al que fins avui havia estat el navegador més emprat.

Els esforços d’Internet Explorer per actualitzar les seves versions amb millores internes no van servir de molt. El navegador ja havia estat definitivament superat per Firefox i Google Chrome, que l’any 2012 va passar a ser la primera opció dels usuaris.

Microsoft Edge, l’hereu d’Explorer

Com a Internet Explorer havia perdut la seva reputació, Microsoft va optar per desenvolupar des de zero un nou navegador, Microsoft Edge. El 2015 va veure la llum i es va convertir en el navegador per defecte de Windows 10.

Malgrat els esforços i millores tècniques, Edge no sembla aconseguir fer-li ombra a Google Chrome. Aquesta és una de les raons per les quals Microsoft ha decidit incorporar Chromium, el motor de Google Chrome que usen molts altres navegadors.

Internet Explorer acabarà els seus dies el 15 de juny de 2022, moment en el qual s’eliminarà de la majoria de les versions de Windows 10.

No obstant això, aquesta retirada no afectarà serveis basats en Windows 10, com a equips de ressonància magnètica, sistemes de control del trànsit aeri o aplicacions d’escriptori *Server Internet Explorer 11.

Microsoft suggereix als seus usuaris que es passin a Edge o al navegador de la seva elecció abans que arribi la data anunciada per a la desaparició d’Internet Explorer.

Finalitza així una època en la qual el que fos considerat com el navegador més popular va aconseguir les estrelles i, vint anys més tard, ens diu adeu.

Vols saber si la infraestructura de la teva empresa es pot veure afectada per la fi d’Internet Explorer? El nostre tècnics poden fer una consultoria informàtica per a identificar aquest o altres problemes de rendiment i seguretat.