Kit digital: noves ajudes per a la digitalització de les PIMES 2022-2023

Kit digital: ajudes digitalització

Kit Digital és el nom de la nova mesura aprovada pel Govern d’Espanya per a fomentar la digitalització de pimes, microempreses i autònoms. Els bons consistiran en subvencions directes que oscil·laran entre 2.000 i 12.000 euros.

Les quantitats concedides als sol·licitants es podran utiltizar per a implantar processos de digitalització com la factura electrònica, la gestió documental, el teletreball o la ciberseguretat.

Aquest programa d’ajudes directes té com a objectiu avançar en la digitalització d’autònoms i de pimes amb un màxim de 49 treballadors. És precisament aquesta part del teixit empresarial la que més necessita invertir en tecnologia per a créixer i mantenir la seva competitivitat.

En què consisteix el Kit Digital?

Un dels principals avantatges del Kit Digital és que les ajudes arribaran de manera ràpida i directa a les empreses que desitgen accelerar els seus processos de transformació digital.

Amb aquestes subvencions les petites i mitjanes empreses, les micropimes i els autònoms podran incorporar eines tecnològiques imprescindibles en l’entorn actual:

  • Canals digitals per a millorar la seva presència en Internet
  • Gestió de processos, com la factura electrònica o la digitalització de documents
  • Sistemes de gestió empresarial com ERP o CRM
  • Eines per a optimitzar el teletreball
  • Sistemes per a millorar la seguretat de les comunicacions

L’import dels bons serà proporcional a la mida de les empreses i es repartirà de la següent manera:

  • Empreses amb menys de 3 treballadors: 2.000 euros
  • Empreses entre 3 i 9 treballadors: 6.000 euros
  • Empreses entre 10 i 49 empleats: 12.000 euros

La pandèmia va servir per a accelerar la digitalització i així mantenir l’activitat en temps de confinament. Les empreses han pogut comprovar com invertir en la seva transformació digital els ajuda reduir costos i augmentar la productivitat.

Ara és el moment que aquelles petites i mitjanes empreses i autònoms que encara no han fet el pas apostin definitivament per la digitalització de tots els seus processos.

Si vols saber com beneficiar-te d’aquestes ajudes o identificar les necessitats de digitalització del teu negoci, Canon Vallès, com a agent digitalitzador, t’ajudarà a fer-ho.