Impressora làser o injecció de tinta: quina és la millor opció?

Impressora làser o injecció de tinta: quina és la millor opció?

Quan sorgeix la necessitat d’adquirir una nova impressora, és habitual preguntar-se què és millor, una impressora làser o per injecció de tinta. Totes dues tecnologies són bones opcions. La clau està a triar la tecnologia que s’adapti a les nostres necessitats.

Aspectes clau de les impressores làser i injecció de tinta

La diferència essencial entre tots dos tipus d’impressores es troba en la tecnologia que cadascuna empra. Aquesta tecnologia té impacte en altres aspectes, que són els que realment importen: el cost de l’equip i dels consumibles, la velocitat i la qualitat d’impressió.

 • Les impressores d’injecció de tinta solen tenir un cost d’adquisició més econòmic, per la qual cosa poden ser una bona opció si no s’imprimeix sovint.
 • D’altra banda, si imprimeixes amb poca freqüència podrien obstruir-se els capçals o assecar-se la tinta.
 • En termes generals, el cost d’impressió per pàgina és més econòmic amb les impressores làser.
 • Els injectors empren tinta líquida que es diposita en el paper. Depenent de la mena de tinta i de paper, el color pot alterar-se amb el pas del temps.
 • Les impressores làser utilitzen tòner, tinta en pols que es transfereix al paper amb aplicació de calor. El paper no s’humiteja, per la qual cosa no s’altera.
 • En una impressora làser les pàgines s’imprimeixen amb major rapidesa, tant si són úniques com si són còpies. Si s’imprimeixen imatges de qualitat, la diferència de velocitat és notable entre totes dues tecnologies.
 • La fidelitat del color amb una impressora d’injecció d’alta qualitat és major perquè, en barrejar les tintes, aconsegueix un acabat precís, especialment si s’usa paper fotogràfic.
 • Les impressores làser solen oferir major nitidesa en la reproducció de text.
 • Les impressores làser i d’injecció de tinta poden imprimir a doble clara, però les primeres realitzen el procés automàticament i a major velocitat.
 • La tinta líquida per a impressores és més econòmica si ens fixem en el preu unitari del cartutx. No obstant això, el tòner és més econòmic si es calcula el preu per pàgina, ja que el seu rendiment és major.
 • El volum d’impressió és molt superior en les impressores làser, ja que estan dissenyades per a un ús intensiu.

impresora láser blanco y negro

En resum, no hi ha una única resposta per a la pregunta: Què és millor, impressora làser o injecció de tinta? Per a prendre la decisió encertada convé analitzar tots els elements que hem comentat:

 • Les impressores de tinta són ideals per a imprimir baixos volums i per a impressió fotogràfica. Poden ser útils per a oficines domèstiques. El cost del dispositiu és baix, però el cost d’impressió és elevat.
 • Les impressores làser són idònies per a oficines i grups de treball de qualsevol grandària. Són dispositius més robustos, amb menor cost de manteniment.

Com pot veure, no sols s’ha de valorar el preu de l’equip, sinó l’ús que se li donarà. En termes generals, les impressores per injecció de tinta s’adapten millor a petites oficines on la velocitat d’impressió no és tan important. Les impressores làser solen ser la forma més econòmica d’imprimir gran quantitat de fulles en poc temps.

Si necessites ajuda per a triar impressora, consulta amb nosaltres. T’assessorarem sobre els models que millor s’adapten a les teves necessitats d’impressió. I si estàs pensant a adquirir una impressora làser per a la teva oficina, també tenim el servei de rènting d’impressores i fotocopiadores.