El suport de Windows Server 2008 i Windows 7 finalitza al gener de 2020. Quines són les conseqüències per a l’empresa?

windows 2008 y windows 2007 dejarán de actualizarse en enero

Semblava una data llunyana però el 2020 està molt a prop i amb ell arriben dos importants canvis anunciats fa temps per Microsoft: Windows Server 2008 i Windows 7 deixaran de tenir suport oficial.

Com afectarà que dos dels sistemes operatius amb major nombre d’instal·lacions deixin d’actualitzar-se? Les empreses poden patir importants conseqüències. Una de les més preocupants són les fallades de seguretat que poden aparèixer.

La fi d’una era per al sistema operatiu millor valorat

Windows 7 és probablement la versió més exitosa del sistema operatiu de Microsoft. Instal·lat en desenes de milions d’equips a tot el món, a partir de gener ja no serà la millor opció per a usuaris particulars i empresas.

L’alternativa que ofereix el gegant del programari és migrar a Windows 10. El problema radica en el fet que, com diem, són milions i milions els usuaris de Windows 7, per la qual cosa cal esperar que molts no canviïn, almenys al principi.

El perill de no realitzar la transició d’una versió a una altra és que els equips poden quedar exposats a atacs informàtics. Recordem que un dels objectius de les actualitzacions és instal·lar “parches” de seguretat per a evitar les vulnerabilitats tan hàbilment aprofitades pels hackers.

Però, per què no voldrien les empreses actualitzar a Windows 10? Aquesta versió del sistema operatiu és acceptable però continua estant per sota de Windows 7 en prestacions, encara que no és tan desastrosa com la versió XP.

No obstant, mantenir una versió obsoleta no és gens recomanable per qüestions de compatibilitat i de seguretat. Les alternatives per a les empreses són vàries:

  • Migrar a Windows 10 gratuïtament amb la llicència de Windows 7
  • Aprofitar la circumstància per a renovar els equips
  • Fer el salt a Mac, amb tot el que això implica
  • Optar per Linux, el sistema operatiu de programari lliure

Cada empresa haurà d’estudiar les seves necessitats per a prendre la millor decisió.

L’adéu de Windows Server 2008, un desafiament per a les empreses

Windows Server 2008 va arribar per a renovar la versió 2003 del sistema operatiu per a xarxes. Ara, l’anunci de la fi del manteniment per part de Microsoft preocupa moltes empreses que confien en Windows Server 2008, tant per a les funcions bàsiques del seu negoci com per a allotjar serveis i llocs web interns.

Les opcions per a substituir Windows Server 2008 són tres:

  • Windows 2012 R2
  • Windows 2016
  • Windows 2019

Microsoft Windows 2008 server dejará de estar soportado por Microsoft

Com en el cas de Windows 7, no realitzar el canvi implica riscos importants de seguretat. No obstant això, es preveu que moltes empreses triguin mesos i, fins i tot, anys a realitzar la migració malgrat les vulnerabilitats que implica.

Un dels objectius de Microsoft és atreure a poc a poc a les empreses cap a Azure, la seva plataforma de serveis en el núvol pensat per a donar flexibilitat a les empreses. Amb els servidors en el núvol, les organitzacions poden oblidar-se de complicacions associades al manteniment, actualitzacions i seguretat. No obstant això, fer aquest pas no és tan senzill per a algunes empreses que poden no estar preparades per a migrar al núvol per qüestions de temps, de pressupost o d’operabilitat.

Està preparada la teva empresa per a dir adéu a Windows 7 i Windows Server 2008? Quins sistemes operatius utilitzen els teus equips i el teu servidor? Si tens dubtes, contacta amb nosaltres. Els nostres experts analitzaran la infraestructura informàtica de la teva organització i et proposaran la solució més recomanable.