Quina és la millor opció, comprar o llogar una impressora per a la teva oficina?

Aquesta és la pregunta que es fan molts empresaris i/o responsables de compres i TI quan es plantegen la necessitat d’equipar la seva oficina amb una o diverses impressores multifunció professionals.

Els equips d’alt rendiment per a treballar amb paper de grans dimensions, imprimir cartells o produir catàlegs i díptics tenen uns costos importants que cal tenir en compte. Abans de realitzar una inversió d’aquest tipus convé valorar les dues opcions que tenim al nostre abast: comprar o llogar una impressora.

Per a ajudar-te a triar l’alternativa més convenient per a la teva empresa, analitzarem els avantatges i desavantatges de cadascuna d’aquestes modalitats.

Comprar una impressora: avantatges i desavantatges

Una dels principals avantatges de comprar una impressora per a la teva oficina és que realitzes una única inversió inicial. Aquesta avantatge és alhora el seu principal inconvenient: el desemborsament és elevat.

La compra no implica cap contracte ni pagament mensual. El comprador és l’encarregat de gestionar el manteniment. Pots contractar un pla de manteniment amb l’empresa on vas adquirir la impressora o, simplement, avisar a un tècnic quan tinguis alguna incidència.

En cas de no disposar d’un pla de manteniment, implica que ha d’haver-hi una persona encarregada de supervisar el funcionament, així com de controlar l’estoc de consumibles i paper. Aquest mateix empleat ha d’estar pendent de possibles avaries per a contactar amb el servei tècnic. Tots aquests costos corren de la part del comprador.

Passat un temps, la impressora pot quedar obsoleta perquè les necessitats productives han augmentat o, simplement, perquè l’equip hagi arribat al final de la seva vida útil. L’equip multifunció o la impressora hauran perdut el seu valor i serà necessari realitzar una nova inversió per a adquirir un nou equip. No és habitual que les empreses puguin permetre’s desemborsaments periòdics d’aquesta naturalesa per a costejar-se un equip d’impressió que estigui a l’altura de les necessitats.

Això fa que moltes vegades es vagin tapant els problemes o s’adquireixi una impressora amb funcionalitats inferiors al que realment es necessita. Això es tradueix en manca de productivitat i rendiment.

Renting o lloguer d’una impressora: avantatges i desavantatges

El renting d’impressores està pensat perquè qualsevol empresa pugui disposar d’equips multifunció d’última generació sense realitzar importants inversions.

Aquest sistema consisteix a pagar una quantitat mensual només pel que imprimeixes. Aquest cost inclou els consumibles i el manteniment de l’equip perquè estigui sempre en perfecte estat i al màxim rendiment.

D’aquesta forma, pots llogar una impressora realment potent i que cobreixi totes les necessitats de la teva oficina per a oferir el millor servei tant als teus clients externs com interns.

No sols deixaràs d’estar pendent de comprar els consumibles, sinó que t’oblidaràs de costos imprevistos. Si l’equip multifunció necessita alguna reparació, el suport tècnic del teu proveïdor s’ocupa de tot.

Una vegada acabat el període de renting de la impressora, pots substituir-la pel model que prefereixis. No existeix cap mena de lligam.

Com pots veure, cada sistema té els seus avantatges i inconvenients. No obstant això, el renting d’impressores és un model en auge perquè els seus beneficis són superiors als seus desavantatges.

A Canon Vallès, posem a la teva disposició els equips impressió més avançats tant en la modalitat de compra com en la de lloguer. Si necessites assessorament, no dubtis a contactar amb nosaltres. Els nostres experts analitzaran les necessitats del teu negoci i t’oferiran la solució que millor que s’adapti a elles.