5 claus pel manteniment de la teva impressora Canon

Si ets propietari d’una impressora Canon estàs d’enhorabona. Tens a les teves mans un dels equips d’impressió més avançats del mercat, una eina sòlida, fiable i duradora.

Perquè el teu equip Canon es mantingui com el primer dia només necessites seguir uns senzills consells de manteniment de la teva impressora.

Aquí tens les claus per a gaudir d’ella durant molts anys.

1. Neteja exterior

El manteniment d’una impressora Canon és senzill. El primer pas és netejar les superfícies externes per a evitar que s’acumuli la brutícia.

Abans de fer qualsevol tasca de manteniment de la teva impressora, recorda desconnectar-la del corrent per la seva seguretat i per a evitar que s’activi de manera accidental.

Per a la neteja utilitza un drap que no deixi anar fibres. S’ha de humitejar-lo lleugerament amb aigua, si pot ser destil·lada, i passar-lo suaument per la superfície exterior. No es recomana utilitzar productes de neteja domèstics.

2. Neteja d’elements interiors

Mai has de desmuntar la impressora. El que sí que has de fer és netejar periòdicament les peces extraïbles, com el tambor i els corrons d’alimentació de paper.

Com en l’exterior, no has d’emprar productes químics perquè poden fer que la tinta no es fixi bé en el paper. El més convenient és passar un drap o un bastonet lleugerament xopat en alcohol isopropílic. Realitza moviments suaus sense forçar els mecanismes.

També pots utilitzar aire comprimit o una aspiradora de poca potència per a eliminar la pols i els residus.

3. Segueix les instruccions de manteniment de la teva impressora Canon

El manual de la teva impressora Canon inclou un apartat amb consells de manteniment preventiu. Posa’ls en pràctica perquè l’equip estigui sempre en les millors condicions.

Segueix acuradament les instruccions d’instal·lació, impressió, substitució de consumibles i manteniment de la teva impressora.

4. Utilitza consumibles originals Canon

Molts problemes en la qualitat de la impressió poden ser originats per l’ús de consumibles de marca blanca. Només els consumibles originals et garanteixen bons resultats. En cas contrari, el teu equip pot perdre efectivitat i sofrir danys que escurçaran la seva vida útil.

Quan manipulis els consumibles, evita tocar amb les mans els injectors o el xip, ja que poden quedar inutilitzats.

5. Muntatge i desmuntatge

La substitució de consumibles com el tòner, fusor i tambor és molt senzilla. Els elements, en general, només entren en una posició. Si notes que alguna peça no encaixa a la primera, no forcis el mecanisme. Extreu-ho i torna a intentar-ho seguint les instruccions del manual.

Si el paper s’embussa, no tiris d’ell. Pot trencar-se i deixar petits trossos que provoquin un embús molt més complex. Utilitza els accessos previstos a la teva impressora per a accedir al canal d’arrossegament i extreu-lo amb suavitat. Si queda algun tros enganxat, pots treure’l amb unes pinces.

Com veus, mantenir la teva impressora Canon com el primer dia no és complicat. No obstant això, si es presenta algun problema, contacta amb el nostre servei tècnic. Els nostres experts poden fer les tasques de manteniment i reparacions en el teu equip amb total garantia.